Recept na restovaný cukrový hrášek s česnekem je jednoduchý a chutný pokrm, který vychází z tradiční asijské kuchyně. Přesné původní místo jeho vzniku nelze s jistotou určit, protože podobné jídlo se připravuje v různých částech Asie, jako je Čína, Korea, Thajsko nebo Vietnam.
Když přijde řeč na tu správnou dobu na cukrový hrášek, tak je ideální dobou pozdně jarní a letní měsíce, Tehdy můžeme sehnat čerstvý a mladý cukrový hrášek s výraznou sladkou chutí a křupavou texturou. Nicméně, díky moderním distribučním kanálům je možné získat cukrový hrášek i mimo sezónu a tak se na něm můžeme pochutnat celý rok. Pokud neseženete čerstvý, lze použít i mražený cukrový hrášek. Jen připravte na to, že nebude tak křupavý.
Tento recept je skvělým způsobem, jak si pochutnat na čerstvém a křupavém cukrovém hrášku s výraznou chutí česneku, který dodá jídlu pikantní a aromatickou notu. Tato rychlovka je ideální jako příloha k mořským plodům nebo masu. Pokud ho chcete podávat jako samostatný vegetariánský pokrm můžete podávejte spolu s rýží.
Recept na restovaný lotosový kořen s paprikou [vegan]
Lotosový kořen je jedlý oddenek (podzemní stonek) lotosové rostliny. Oddenek je zásobní část rostliny vzniklá přeměnou stonku, proto je název lotosový…
Co je to rýžové víno Shaoxing a jak ho používat na vaření?
Už jste nad tím určitě někdy přemýšleli, proč masové pokrmy z čínské restaurace chutnají voňavě a doma to nemůžete napodobit.…
Restovaný čajot s paprikou
Je to velmi jednoduchý zeleninový recept na restovaný čajot s paprikou. Můžete použít jakoukoliv papriku, sladkou, kapii nebo klidně pálivou…
Musí se u curkového hrášku odstraňovat vlákna z lusku?
Nejdřív pár slov jak cukrový hrášek připravit před vařením. Při přípravě cukrového hrášku nemusíte nutně odstraňovat vlákna. U mladšího a čerstvého cukrového hrášku bývají vlákna obvykle jemná a není nutné je odstraňovat. Nicméně, pokud zjistíte, že vlákna jsou hrubší, můžete je odstranit.
Někteří lidé preferují hladký a měkký cukrový hrášek bez vláken, zatímco jiní si nevadí textura vláken a nechávají je v hrášku. Je to čistě na vás, jakou variantu zvolíte. Ale pro zajímavost, Asijci, jsou v tomto ohledu nároční a vlákna z cukrového hrášku odstraňují vždy. Proto v receptu níže podle zvyku taktéž odstraníme.
Postup odstraňování vlákna z cukrového hrášku:
- Uchopíme špičku lusku a opatrně jej nalomíme směrem dolů a pomalým tahem dolů by se mělo podařit odstranit vlákno z jedné hrany lusku. Opakujte tento krok na obou koncích hrášku.
Recept na japonskou vaječnou rolku tamagoyaki
Japonská vaječná rolka tamagoyaki nebo také japonská rolovaná omeleta je častou součástí bento setu, tedy japonského obědového boxu. Tamagoyaki (卵焼き…
Vegetariánský Kung Pao s lotosovým kořenem a arašídy
Vegetariánská verze tradičního čínského receptu Kung pao, místo masa použijeme lotosový kořen. Výborný jako předkrm nebo lze podávat k rýži.…
Originální recept na čínskou kyselo-pálivou pikantní polévku (vegetarian)
Mám tu pro vás recept na skvělou a oblíbenou čínskou polévku, kterou najdete snad v každé čínské restauraci v Čechách.…
Ingredience (2 porce)
- 200 g cukrového hrášku
- 1 čajová lžička nastouhaného zázvoru
- 1 stroužek nastrouhaného česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 čajová lžička rýžového octa
- ½ čajová lžíčka sezamového oleje
- ½ čajová lžíčka cukru
- ½ čajová lžíčka sezamových semínek
Postup přípravy
1.V menší míse smíchejte a připravte omáčku: 1 lžíci sójové omáčky, 1 ½ čajové lžičky rýžového octa, ½ čajové lžičky sezamového oleje, ½ čajové lžičky cukru
2. Na středně silném plameni zahřejte pánev nebo wok.
3. Poté řidejte rostliný olej na vaření, do něj vmíchejte zázvor a česnek a vařte za neustálého míchání asi 30 sekund, nebo dokud směs nezačne provoňovat.
4. Dále do pánve přidejte cukrový hrášek a restujte za občasného promícháváním asi 1 minutu.
5. Vlijte omáčku do pánve a důkladně promíchejte, aby se cukrový hrášek obalil omáčkou. Vařte ještě chvíli, tak aby se omáčka trochu stáhla, ale také aby hrášek zůstal křupavě křehký.
6. Naservírujte na talíř a ozdobte sezamovými semínky.