
Recept na restovaný cukrový hrášek s česnekem je jednoduchý a chutný pokrm, který vychází z tradiční asijské kuchyně. Přesné původní místo jeho vzniku nelze s jistotou určit, protože podobné jídlo se připravuje v různých částech Asie, jako je Čína, Korea, Thajsko nebo Vietnam.
Když přijde řeč na tu správnou dobu na cukrový hrášek, tak je ideální dobou pozdně jarní a letní měsíce, Tehdy můžeme sehnat čerstvý a mladý cukrový hrášek s výraznou sladkou chutí a křupavou texturou. Nicméně, díky moderním distribučním kanálům je možné získat cukrový hrášek i mimo sezónu a tak se na něm můžeme pochutnat celý rok. Pokud neseženete čerstvý, lze použít i mražený cukrový hrášek. Jen připravte na to, že nebude tak křupavý.
Tento recept je skvělým způsobem, jak si pochutnat na čerstvém a křupavém cukrovém hrášku s výraznou chutí česneku, který dodá jídlu pikantní a aromatickou notu. Tato rychlovka je ideální jako příloha k mořským plodům nebo masu. Pokud ho chcete podávat jako samostatný vegetariánský pokrm můžete podávejte spolu s rýží.

Kde koupím a jak používat slané kachní vejce v kuchyni?
Slané kachní vejce…

Japonské udon nudle s pak choi a volským okem za 15 minut
Tento recept je…

Recept na čínské palačinky s jarní cibulkou (vegan)
Recept vhodný pro…
Musí se u curkového hrášku odstraňovat vlákna z lusku?
Nejdřív pár slov jak cukrový hrášek připravit před vařením. Při přípravě cukrového hrášku nemusíte nutně odstraňovat vlákna. U mladšího a čerstvého cukrového hrášku bývají vlákna obvykle jemná a není nutné je odstraňovat. Nicméně, pokud zjistíte, že vlákna jsou hrubší, můžete je odstranit.
Někteří lidé preferují hladký a měkký cukrový hrášek bez vláken, zatímco jiní si nevadí textura vláken a nechávají je v hrášku. Je to čistě na vás, jakou variantu zvolíte. Ale pro zajímavost, Asijci, jsou v tomto ohledu nároční a vlákna z cukrového hrášku odstraňují vždy. Proto v receptu níže podle zvyku taktéž odstraníme.
Postup odstraňování vlákna z cukrového hrášku:
- Uchopíme špičku lusku a opatrně jej nalomíme směrem dolů a pomalým tahem dolů by se mělo podařit odstranit vlákno z jedné hrany lusku. Opakujte tento krok na obou koncích hrášku.

5 jednoduchých receptů na Pak Choi, které nezklamou!
Zdravá strava se…
Ingredience (2 porce)
- 200 g cukrového hrášku
- 1 čajová lžička nastouhaného zázvoru
- 1 stroužek nastrouhaného česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 čajová lžička rýžového octa
- ½ čajová lžíčka sezamového oleje
- ½ čajová lžíčka cukru
- ½ čajová lžíčka sezamových semínek

Postup přípravy
1.V menší míse smíchejte a připravte omáčku: 1 lžíci sójové omáčky, 1 ½ čajové lžičky rýžového octa, ½ čajové lžičky sezamového oleje, ½ čajové lžičky cukru
2. Na středně silném plameni zahřejte pánev nebo wok.
3. Poté řidejte rostliný olej na vaření, do něj vmíchejte zázvor a česnek a vařte za neustálého míchání asi 30 sekund, nebo dokud směs nezačne provoňovat.

4. Dále do pánve přidejte cukrový hrášek a restujte za občasného promícháváním asi 1 minutu.

5. Vlijte omáčku do pánve a důkladně promíchejte, aby se cukrový hrášek obalil omáčkou. Vařte ještě chvíli, tak aby se omáčka trochu stáhla, ale také aby hrášek zůstal křupavě křehký.

6. Naservírujte na talíř a ozdobte sezamovými semínky.

Copyright © 2025 | WordPress šablona od MH Themes