Jednoduchý recept na křupavý cukrový hrášek s česnekem za 15 minut!

Restovaný cukrový hrášek se sezamovými semínky
Restovaný cukrový hrášek se sezamovými semínky

Recept na restovaný cukrový hrášek s česnekem je jednoduchý a chutný pokrm, který vychází z tradiční asijské kuchyně. Přesné původní místo jeho vzniku nelze s jistotou určit, protože podobné jídlo se připravuje v různých částech Asie, jako je Čína, Korea, Thajsko nebo Vietnam.

Když přijde řeč na tu správnou dobu na cukrový hrášek, tak je ideální dobou pozdně jarní a letní měsíce, Tehdy můžeme sehnat čerstvý a mladý cukrový hrášek s výraznou sladkou chutí a křupavou texturou. Nicméně, díky moderním distribučním kanálům je možné získat cukrový hrášek i mimo sezónu a tak se na něm můžeme pochutnat celý rok. Pokud neseženete čerstvý, lze použít i mražený cukrový hrášek. Jen připravte na to, že nebude tak křupavý.

Tento recept je skvělým způsobem, jak si pochutnat na čerstvém a křupavém cukrovém hrášku s výraznou chutí česneku, který dodá jídlu pikantní a aromatickou notu. Tato rychlovka je ideální jako příloha k mořským plodům nebo masu. Pokud ho chcete podávat jako samostatný vegetariánský pokrm můžete podávejte spolu s rýží.

Restovaný čajot s paprikou

Restovaný čajot s paprikou

Je to velmi jednoduchý zeleninový recept na restovaný čajot s paprikou. Můžete použít jakoukoliv papriku, sladkou, kapii nebo klidně pálivou…

Otevřít

Musí se u curkového hrášku odstraňovat vlákna z lusku?

Nejdřív pár slov jak cukrový hrášek připravit před vařením. Při přípravě cukrového hrášku nemusíte nutně odstraňovat vlákna. U mladšího a čerstvého cukrového hrášku bývají vlákna obvykle jemná a není nutné je odstraňovat. Nicméně, pokud zjistíte, že vlákna jsou hrubší, můžete je odstranit.

Někteří lidé preferují hladký a měkký cukrový hrášek bez vláken, zatímco jiní si nevadí textura vláken a nechávají je v hrášku. Je to čistě na vás, jakou variantu zvolíte. Ale pro zajímavost, Asijci, jsou v tomto ohledu nároční a vlákna z cukrového hrášku odstraňují vždy. Proto v receptu níže podle zvyku taktéž odstraníme.

Postup odstraňování vlákna z cukrového hrášku:

  1. Uchopíme špičku lusku a opatrně jej nalomíme směrem dolů a pomalým tahem dolů by se mělo podařit odstranit vlákno z jedné hrany lusku. Opakujte tento krok na obou koncích hrášku.

Ingredience (2 porce)

  • 200 g cukrového hrášku
  • 1 čajová lžička nastouhaného zázvoru
  • 1 stroužek nastrouhaného česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička rýžového octa
  • ½ čajová lžíčka sezamového oleje
  • ½ čajová lžíčka cukru
  • ½ čajová lžíčka sezamových semínek

Postup přípravy

1.V menší míse smíchejte a připravte omáčku: 1 lžíci sójové omáčky, 1 ½ čajové lžičky rýžového octa, ½ čajové lžičky sezamového oleje, ½ čajové lžičky cukru

2. Na středně silném plameni zahřejte pánev nebo wok.

3. Poté řidejte rostliný olej na vaření, do něj vmíchejte zázvor a česnek a vařte za neustálého míchání asi 30 sekund, nebo dokud směs nezačne provoňovat.

4. Dále do pánve přidejte cukrový hrášek a restujte za občasného promícháváním asi 1 minutu.

5. Vlijte omáčku do pánve a důkladně promíchejte, aby se cukrový hrášek obalil omáčkou. Vařte ještě chvíli, tak aby se omáčka trochu stáhla, ale také aby hrášek zůstal křupavě křehký.

6. Naservírujte na talíř a ozdobte sezamovými semínky.

  • Pokud to máte rádi pikantnější🌶️🌶️🌶️, můžete do omáčky přidat špetku rozdrcených červených papriček, srirachu nebo pálivý olej.
  • Zajímavé je také podávat posypané arašídy nebo kešu oříšky s nasekaným koriandrem.
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře