
Snadné a hotové za 15 minut a chutnají výtečně, jako v restauraci. Teda v restauraci v Asii a ne v našich končinách. Křupavé na povrchu a šťavnaté ve vnitř. Vhodné jako předkrm nebo hlavní chod.

Extra křupavá krevetová tempura podle japonského receptu
Jeden z mých oblíbených předkrmů v…

Recept na krevety se “starým” tofu a koriandrem
Přináším další výborný domácí recept na…

Nejlepší sálat ze silken tofu se sójovou omáčkou
Asijská kuchyně je neskutečně rozmanitá, nabízí…
Ingredience
- 200 g oloupaných a očistěných syrových krevet
- 1 jarní cibulka, nadrobno nakrájená
- 5 g čerstvě namletého zázvoru
- 1 vaječný bílek
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžička sójové omáčky
- 15 g víno Shaoxing
- 25 g škrobu
- 2 lžíce kuchyňského oleje
Igredience na citronovou aioli omáčku
- 100 g majonézy/bílého jogurtu
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku lisovaný nebo jemně mletý
Postup přípravy
- Krevety očistěte a osušte kuchyňskými papírovými ručníky a poté nakrájejte na drobno nebo rozmixujte.


- Přidejte vaječný bílek, čerstvě namletý zázvor a jarní cibulku, víno Shaoxing, sůl, pepř a škrob. Dobře vše promícháme, dokud směs nebude mít konsistenci těsta (cca 5 minut).

- Připravíme si citronovou aioli omáčku.
- Zahřejeme nepřilnavou pánev s trochou oleje na velkém ohni. Až bude olej dostatečně rozehřátý snížíme na střední olej.
- Pomocí lžičky vytvoříme oválný tvar placičky na pánvi. Placičky osmažíme do zlatova z obou stran na středním ohni.

Jednoduchý recept na smažené krevetí placičky [Shrimp cake]
Servings: 2 porce
Ingredients
- 200 g oloupaných a očistěných syrových krevet
- 1 jarní cibulka nadrobno nakrájená
- 5 g čerstvě namletého zázvoru
- 1 vaječný bílek
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžička sójové omáčky
- 15 g víno Shaoxing
- 25 g kukuřičného škrobu
- 2 lžíce kuchyňského oleje
Igredience na citronovou aioli omáčku:
- 100 g majonézy/bílého jogurtu
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku lisovaný nebo jemně mletý
Instructions
- Krevety očistěte a osušte kuchyňskými papírovými ručníky a poté nakrájejte na drobno nebo rozmixujte.
- Přidejte vaječný bílek, čerstvě namletý zázvor a jarní cibulku, víno Shaoxing, sůl, pepř a škrob. Dobře vše promícháváme pořád jedním směrem, dokud směs nebude mít konsistenci těsta (cca 5 minut).
- Připravíme si citronovou aioli omáčku.
- Zahřejeme nepřilnavou pánev s trochou oleje na velkém ohni. Až bude olej dostatečně rozehřátý snížíme na střední olej.
- Pomocí lžičky vytvoříme oválný tvar placičky na pánvi. Placičky osmažíme do zlatova z obou stran na středním ohni.
0 Komentáře
Nejstarší