Jednoduchý recept na smažené krevetí placičky [Shrimp cake]

Krevetí placičky

Snadné a hotové za 15 minut a chutnají výtečně, jako v restauraci. Teda v restauraci v Asii a ne v našich končinách. Křupavé na povrchu a šťavnaté ve vnitř. Vhodné jako předkrm nebo hlavní chod.

Ingredience

  • 200 g oloupaných a očistěných syrových krevet
  • 1 jarní cibulka, nadrobno nakrájená
  • 5 g čerstvě namletého zázvoru
  • 1 vaječný bílek
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 15 g víno Shaoxing
  • 25 g škrobu
  • 2 lžíce kuchyňského oleje

Igredience na citronovou aioli omáčku

  • 100 g majonézy/bílého jogurtu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku lisovaný nebo jemně mletý

Postup přípravy

  1. Krevety očistěte a osušte kuchyňskými papírovými ručníky a poté nakrájejte na drobno nebo rozmixujte.
  1. Přidejte vaječný bílek, čerstvě namletý zázvor a jarní cibulku, víno Shaoxing, sůl, pepř a škrob. Dobře vše promícháme, dokud směs nebude mít konsistenci těsta (cca 5 minut).
  1. Připravíme si citronovou aioli omáčku.
  1. Zahřejeme nepřilnavou pánev s trochou oleje na velkém ohni. Až bude olej dostatečně rozehřátý snížíme na střední olej.
  1. Pomocí lžičky vytvoříme oválný tvar placičky na pánvi. Placičky osmažíme do zlatova z obou stran na středním ohni.

Jednoduchý recept na smažené krevetí placičky [Shrimp cake]

Čas přípravy15 minutes
Čas vaření15 minutes
Chod: Oběd, předkrm, Večeře
Kuchyně: Mezinárodní
Klíčové slovo: krevety, placky
Porce: 2 porce

Ingredience

  • 200 g oloupaných a očistěných syrových krevet
  • 1 jarní cibulka nadrobno nakrájená
  • 5 g čerstvě namletého zázvoru
  • 1 vaječný bílek
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 15 g víno Shaoxing
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce kuchyňského oleje

Igredience na citronovou aioli omáčku:

  • 100 g majonézy/bílého jogurtu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku lisovaný nebo jemně mletý

Postup přípravy

  • Krevety očistěte a osušte kuchyňskými papírovými ručníky a poté nakrájejte na drobno nebo rozmixujte.
  • Přidejte vaječný bílek, čerstvě namletý zázvor a jarní cibulku, víno Shaoxing, sůl, pepř a škrob. Dobře vše promícháváme pořád jedním směrem, dokud směs nebude mít konsistenci těsta (cca 5 minut).
  • Připravíme si citronovou aioli omáčku.
  • Zahřejeme nepřilnavou pánev s trochou oleje na velkém ohni. Až bude olej dostatečně rozehřátý snížíme na střední olej.
  • Pomocí lžičky vytvoříme oválný tvar placičky na pánvi. Placičky osmažíme do zlatova z obou stran na středním ohni.
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře