Slané vaječné palačinky s česnekovou pažitkou

Palačinky s čínskou pažitkou

Ideální recept na netradiční palačinkovou snídani. V hlavní roli toho receptu je pažitka čínská neboli česneko-pažitka, která je dostupná po celý rok v asijské tržnici. Oproti naší známé pažitky má výraznější chuť mírně připomínající česnek, listy jsou ploché.

Rostlina má plno vitamínu C, má dezinfekční a imunostimulační účinek. V neposlední řadě podporuje chuť k jídlu a pomáhá ke správnému trávení. Čínskou pažitku bychom měli vařit jen krátce nebo podávat syrově, protože dlouhým vařením ztrácí svou vůni a chuť.

Je vhodná do řady pokrmů, používá se stejně jako klasická pažitka do pomazánek, polévek, k masům nebo v asijské kuchuni.

Recept vhodný pro vegetariáni.

Ingredience (2 porce):

  • 300 g mouky
  • 2 vejce
  • 100 g pažitky čínské
  • 5 g soli
  • cca 400 ml vody

Postup:

  1. Umyjeme pažitku a nakrájíme na drobno.
  1. Do velké míse umístíme mouku a přiklepe k ní 2 vajíčka a čínskou pažitku, vše na sucho důkladně zamícháme.
  1. Přilíváme postupně studenou vodu a mícháme, dokud nebude mít těsto hustotu ideální na palačinky. Poté přidáme trochu soli a zamícháme.
Slané vaječné palačinky s česnekovou pažitkou
  1. Rozpálíme nepřilnavou pánev a potřeme olejem, nalijeme naběračkou palačinkové těsto a ihned jej rozprostřeme na tenkou vrstvu po celé pánvi. Opékáme z obou stran do křupava.
  2. Podáváme s omáčkou dle vslasní preference. Já jsem si namíchala 1 lžíci sójové omáčky, 1/2 lžíce asijského octa, 1 čajová lžička pálivé omáčky Sriracha.

Vaječné palačinky s pažitkou čínskou

Čas přípravy5 minuty
Čas vaření20 minuty
Chod: předkrm, snídaně, svačina
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: česneková pažitka, palačinka, pažitka čínská
Porce: 2 lidi

Ingredience

  • 300 g mouky
  • 2 vejce
  • 100 g pažitky čínské
  • 5 g soli
  • 400 ml studené vody (potřebné množství může kolísat dle použité mouky)

Postup přípravy

  • Umyjeme pažitku a nakrájíme na drobno.
  • Do velké míse umístíme mouku a přiklepe k ní 2 vajíčka a čínskou pažitku, vše na sucho důkladně zamícháme.
  • Přilíváme postupně studenou vodu a mícháme, dokud nebude mít těsto hustotu ideální na palačinky. Poté přidáme trochu soli a zamícháme.
  • Rozpálíme nepřilnavou pánev a potřeme olejem, nalijeme naběračkou palačinkové těsto a ihned jej rozprostřeme na tenkou vrstvu po celé pánvi. Opékáme z obou stran do křupava.
  • Podáváme s omáčkou dle vslasní preference. Já jsem si namíchala 1 lžíci sójové omáčky, 1/2 lžíce asijského octa, 1 čajová lžička pálivé omáčky Sriracha.

Související články

guest
Recipe Rating




0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře