Voňavá rybí omeleta s restovanou zeleninou

Rybí omeleta z tresčího filetu s restovanými kapustičkami
Rybí omeleta z tresčího filetu s restovanými kapustičkami

Jak uvařit rybu, aby to chutnalo i dětem? Zkuste rybí omeletu, která zachutná jak dospělým, tak i dětem. Kousky rybího filetu jsou schované ve voňavé vaječné omeletě. Použijeme filety bez kostí, abychom se při jídle nemuseli otravovat s vytahováním kostí a mohli se do jídla pustit s větší radostí.

V podstatě jsou k tomu vhodné všechny druhy ryb. V našem receptu využijeme tresčí filety, ale stejně dobré ne-li lepší jsou kousky lososa. Tento recept je tak trochu inspirovaný asijskou kuchyní, které se promítá zejména do způsobu marinování rybího masa.

Jako přílohu doporučuji restovanou zeleninu. A protože v době kdy jsem vařila tento recept, byla zrovna velká nabídka krásných mladých kapustiček, tak jsem je rovnou použila. Kapustičky mám nakrájené na půlky a restované s česnekem. Vy si můžete vybrat jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi. Dobře by se hodil k rybí omeletě třeba chutně namíchaný listový salát.

Ingredience (2 porce)

  • 250 g rybího filetu bez kosti (v mém případě to byl 1 tresčí filet)
  • 4 vejce
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce kuchyňského oleje
  • 1,5 čajové lžíce kukuřičného škrobu
  • trocha pepře a soli

Příloha

  • doporučuji zeleninu dle Vaší preference
Suroviny pro rybí omeletu
Suroviny pro rybí omeletu

Postup přípravy

  1. Nakrájíme rybu na proužky, aby se rychleji uvařilo a dalo se rozprostřít na omeletu. Nejdříve filet nakrájíme na 4 velké kusy, poté pootočíme 90° a krájíme napříč vláken na 1 cm tlusté proužky. Takto nakrájené rybí maso se nebude tak drolit při vaření.

2. Rybí proužky umístíme do mísy, ochutíme solí, pepřem a přidáme kukuřičný škrob. Promícháme.

3. Dále nakrájíme jarní cibulku na drobná kolečka.

4. Rozklepeme vajíčka do mísy, mírně osolíme a opepříme. Mícháme pomocí hůlek/vidličky cca 1 minutu, tak aby byly trochu napěněné.

5. V pánvi přivedeme k varu zhruba 1 litr vody. Při vysokém ohni a bublaní vody přidáme rybí maso, vaříme 1,5 minuty a poté odlijeme a necháme rybí maso scedit.

6. Pánev lehce očistíme a otřeme do sucha. Rozpálíme pánev a přidáme olej, jakmile olej bude dostatečně rozpálený přidáme půlku namixovaných vajec. Okamžitě roztáčíme pánev, aby se vajíčko rovnoměrně rozprostřelo.

7. Po 30 sekundách, kdy dno vajíčka již ztvrdne přidáme rovnoměrně rybí maso a jarní cibulku.

8. Zbylé vajíčko v misce ještě párkrát pomocí vidličky našleháme a nalijeme rovnoměrně na vrch omelety. Necháme vařit na středním ohni 3-4 minuty. Poté přidáme 1 lžíci oleje podél hrany omelety a pánve, aby olej stekl dolu na dno pánve. Pánví párkrát lehce rozhoupáme omeletu, aby se celá odlepila. Jemně pomocí obracečky nadzvedneme kousek hrany a podíváme se, zda dolní strana již zlatavá.

9. Pokud je již do zlatova, můžeme omeletu obrátit na druhou stranu. To uděláme pomocí talíře. Přiklopíme velký talíř na pánev, přidržíme talíř dlaní a pánev rychle otočíme vzhůru nohama. Pozor, abyste neměli v pánvi moc volného oleje, mohl by Vám při tomto manévru stéct na ruku a popálit Vás. Ale pokud jste použili oleje jako já, tak by se to nemělo stát. Omeletu pak necháme vklouznout z talíře zpět na pánev.

10. Pomocí ploché části obracečky omeletu rovnoměrně přitlačíme na pánev, aby se dno pěkně srovnalo. Na této straně necháme omeletu vařit 3-5 minut do zlatova.

11. Podáváme se zeleninovou přílohou. Dobrou chuť!

Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře