Jednoduchý a rychlý recept na čínské stir fry. V podstatě nám stačí dvě ingredience, a to fazolové lusky a k tomu koupíme výbornou čínskou omáčku z černých fazolí a česneku. Můžeme použít buď kulaté fazolové lusky nebo ploché fazolové lusky. Omáčka z černých fazolí a česneku je od firmy Lee Kum Kee, omáčka je vyrobena z fermentovaných fazolí, koření a česneku. Tato výborná omáčka se Vám bude určitě hodit i do jiných jídel, je velmi univerzální a vhodná pro restování a dušení zeleniny a masa.
Ingredience (2 porce)
- 400 g zelených fazolových lusků
- 1 polévková lžíce čínské omáčky z černých fazolí a česneku od Lee Kum Kee
- 2 plátky zázvoru
- 1 polévková lžíce kuchyňského oleje
Doporučená příloha
- jasmínová rýže
Postup přípravy
- Fazole umyjeme a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme na cca 2 cm části.
- Rozpálíme na pánvi olej a orestujeme zázvor.
- Poté přidáme fazolové lusky a restujeme na sucho (pokud to vaše pánev nedovolí můžete přidat 1-2 lžíce vody) dokud nezměknou, cca 10 minut. Restováním na sucho zůstanou lusky krásně křehké a ne jako vařené do měkka.
- Přidáme omáčku z černých fazolí a restujeme další 2 minuty.
- Podáváme k rýži nebo jiné příloze. Dobrou chuť!