Čínský recept na restované fazolové lusky s omáčkou z černých fazolí

Restované fazolové lusky s čínskou omáčkou
Restované fazolové lusky s čínskou omáčkou

Jednoduchý a rychlý recept na čínské stir fry. V podstatě nám stačí dvě ingredience, a to fazolové lusky a k tomu koupíme výbornou čínskou omáčku z černých fazolí a česneku. Můžeme použít buď kulaté fazolové lusky nebo ploché fazolové lusky. Omáčka z černých fazolí a česneku je od firmy Lee Kum Kee, omáčka je vyrobena z fermentovaných fazolí, koření a česneku. Tato výborná omáčka se Vám bude určitě hodit i do jiných jídel, je velmi univerzální a vhodná pro restování a dušení zeleniny a masa.

Ingredience (2 porce)

  • 400 g zelených fazolových lusků
  • 1 polévková lžíce čínské omáčky z černých fazolí a česneku od Lee Kum Kee
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 polévková lžíce kuchyňského oleje

Doporučená příloha

  • jasmínová rýže
Ingredience receptu fazolove lusky, čínská omáčka, zázvor

Postup přípravy

  1. Fazole umyjeme a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme na cca 2 cm části.
Fazolové lusky nakrájené
  1. Rozpálíme na pánvi olej a orestujeme zázvor.
Pánev s olejem a zázvorem
  1. Poté přidáme fazolové lusky a restujeme na sucho (pokud to vaše pánev nedovolí můžete přidat 1-2 lžíce vody) dokud nezměknou, cca 10 minut. Restováním na sucho zůstanou lusky krásně křehké a ne jako vařené do měkka.
Restujeme lusky v pánvi
  1. Přidáme omáčku z černých fazolí a restujeme další 2 minuty.
  1. Podáváme k rýži nebo jiné příloze. Dobrou chuť!
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře