Rychlý recept na krevety s hráškem na pánvi

Krevety s mraženým hráškem
Krevety s mraženým hráškem

Proč jsem do nadpisu napsala rychlý recept? Protože bude opravdu rychlý, používám na něj mražené krevety a mražený hrášek. Samozřejmě, pokud máte po ruce čerstvé krevety je to určitě lepší. Ale když není…, nevadí.

Každému se to určitě stalo, příjdeme k lednici a chceme rychle připravit nějaké jídlo, ale aby to také dobře chutnalo a bylo výživově vyvážené. A to může vyřešit mražená zelenina a mražené krevety. V mrazáku mám vždy aspoň několik druhů zeleniny a balení mražených krevet, po kterých šáhnu, když se mi nechce nic krájet, umývat a loupat. Mražený hrášek uchovává také jasnější zelenou barvu a je občas chuťově lepší než čerstvý.

Proč krevety s hráškem, protože tahle kombinace je v Asii častá. Obojí se vaří pouze krátce a dochutí namíchanou asijskou omáčkou, kterou Vás naučím dole v postupu přípravy. Toto jídlo můžete podávat jako lehčí večeři jen tak nebo může být přílohou k něčemu jinému.

Hrášek je vlastně docela dobrou zeleninou a měli bychom ho určitě více zakomponovat do našeho jídelníčku. Hrách má vysoký obsah vlákniny, vitamínů C, betakarote a vitamíny skupiny B. Je také zdrojem minerálních látek jako hořčík, fosfor, draslík, vápník a železo. Proč jíst krevety si můžete přečíst v tomto mém článku Proč jíst krevety a jak je připravovat v kuchyni.

Ingredience (2 porce jako hlavní jídlo, 4 porce jako příloha)

  • 250-300 g mražený krevet, loupaných (necháme přirozeně rozmrazit nebo pod vodu)
  • 300 g mraženého hrášku
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 čajová lžička strouhaného česneku
  • 50 ml rýžového vína (Shaoxing nebo sake)
  • 1 polévkové lžíce sezamového oleje
  • 1,5 čajové lžičky bramborového škrobu
  • 1/2 čajová lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky cukru
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 1/2 čajové lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Krevety umístíme do misky a přidáme 1 čajovou lžičku bramborového škrobu a trochu soli, pořádně několikrát promícháme (nejlépe rukou) a poté propláchneme. Touto úpravou budou krevety mnohem křupavější a zmírníme pach mořských plodů.
  1. Krevety poté osušíme kuchyňským papírem.
  1. Poté v misce krevety lehce marinujeme přidáním rýžového vína a špetky soli, promícháme a necháme pár minut odležet.
  1. Připravíme si omáčku. V malé misce smícháme rýžové víno, sůl, sezamový olej, vymačkaný česnek, na drobno nakrájený zázvor, 1/2 čajové lžičky škrobu a 2 polévkové lžíce vody.
  1. Rozehřejeme v pánvi olej. Přidáme krevety a restujeme dokud nezrůžoví.
  1. Přidáme mražený hrášek a vaříme pár minut dokud nebude hrášek měkký.
  1. Poté přidáme namíchanou omáčku a vaříme dokud omáčka nezhoustne.
  1. Můžeme podávat. Dobrou chuť!

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře