Salát z mungo klíčků a krevetami (Ginisang Togue)

Salát z mungo klíčků a krevet
Salát z mungo klíčků a krevet

Filipínský Ginisang Togue salát je tvořen mungo klíčkami, mrkví, sladkou paprikou, tofu a krevetami. Ingredience jsou skloubení všeho, co nám na asijské kuchyni chutná a vytváří zdravý a chutný pokrm. Tento výtečný salát z čerstvých mungo výhonků je běžným pokrmem filipínských rodin. Salát si můžete dát jen tak nebo doplnit rýží.

Tento recept na mungo klíčky je takovým fitnes receptem, obsahuje málo kalorii, ale za to mnoho vlákniny. Potřebné proteiny a další živiny doplní krevety a tofu.

Příprava Ginisang Togue salátu je rychlá a jednoduchá. Pro tento recept využijeme extra firm tofu, tedy pevné tofu, protože tofu budeme smažit do křupava a zlatova. Výhonky si můžete sami vyklíčit podle návodu Jednoduchý návod krok za krokem jak si doma naklíčit mungo klíčky Nebo si ho můžete koupit celoročně v Sapě a v asijských obchodech, jeden velký pytel 1 kg mungo klíčků stojí cca 50 Kč (cena v roce 2021).

Ingredience (2 porce)

  • 1 blok pevného tofu
  • 12 krevet
  • 300 g mungo výhonků
  • 1/2 cibule
  • 1/2 sladké papriky
  • 1 malá mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce ústřicové omáčky
  • 1/2 polévková lžíce rybí omáčky
  • pepř a sůl
  • kuchyňský olej

Postup přípravy

  1. Tofu podložíme vrstvami složeného ubrousku a navrh dáme také složené 2 vrstvy ubrousku, zatížíme rovnoměrně těžítkem cca na 15-20 minut. Tímto způsobem se vymačká z tofu voda a bude se nám lépe smažit. Tofu bude nadýchané a držet tvar.

2. Mungo klíčky namočíme do vody na 2 minuty a poté propláchneme a zcedíme.

3. Papriku, mkrev, cibuli a česnek nakrájíme na proužky.

4. Krevety opláchneme a vysušíme ubrouskem, poté v misce promícháme s lžičkou kukuřičného škrobu. Díky tomu zůstanou krevety po uvaření křupavé.

5. Tofu nakrájíme na kostky a smažíme na oleji do zlatova ze všech stran. Poté je přemístíme na talíř pro pozdější použití.

6. Na pánvi orestujeme cibuli a česnek do měkka. Poté přidáme mrkev a sladkou papriku a restujeme 2 minuty.

7. Přidáme krevety a restujeme 1 minutku. Poté přidáme mungo klíčky, tofu, ústřicovou omáčku a rybí omáčku, smícháme a restujeme další 2 minuty.

8. Dle chuti osolíme a opepříme. Můžeme podávat, dobrou chuť!

Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře