Tofu a rajčata jdou skvěle k sobě, rajčatová omáčka dodá lahodnému tofu tu správnou chuť. Super zeleninový recept nejen pro vegetariány a vegany.
Recept je celkem jednoduchý, takový one pot recept do 20 minut. A jak to u těchto pokrmů z jednoho hrnce bývá, suroviny můžete lehce zaměnit. Řapíkatý celer můžete nahradit třeba za brambory, mrkev a nebo jinou zeleninu. Pro větší šmrnc a zábavu můžete proměnit v pikantní verzi přidáním pár kapek chilli tabasca nebo siracha omáčky. Tak pusťme se do toho!
Ingredience (2 veliké porce)
- 2 středně velká rajčata
- 200 g řapíkatého celeru
- 400 g tofu
- 2 stroužky česneku
- 1/2 stonku jarní cibulky
- 1/2 polévková lžíce oleje
- 150 ml protlaku
- 120 ml studené vody
- 1,5 čajové lžičky škrobu na zahuštění
- sůl a pepř
- jarní cibulka nebo jiná bylinka na posypání
Postup přípravy
- Nakrájíme zeleninu a tofu na kostky. Česnek a jarní cibulku nakrájíme na drobno.
2. Rozpálíme na pánvi olej a restujeme česnek do provonění.
3. Přidáme rajčata a řapíkatý celer a restujeme další 3 minuty.
4. Přidáme protlak, vodu a tofu. Na středně mírném ohni dusíme pod pokličkou 6 minut.
5. Ososlíme a opepříme. Rozmícháme škrob v malém množství vody a přimícháme do omáčky, aby se omáčka zahustila. Můžeme odstavit a podávat posypané jarní cibulkou. Dobrou chuť!