Tofu a řapíkatý celer v rajčatové omáčce

Tofu v rajčatové omáčce na ubrusu
Tofu v rajčatové omáčce na ubrusu

Tofu a rajčata jdou skvěle k sobě, rajčatová omáčka dodá lahodnému tofu tu správnou chuť. Super zeleninový recept nejen pro vegetariány a vegany.

Recept je celkem jednoduchý, takový one pot recept do 20 minut. A jak to u těchto pokrmů z jednoho hrnce bývá, suroviny můžete lehce zaměnit. Řapíkatý celer můžete nahradit třeba za brambory, mrkev a nebo jinou zeleninu. Pro větší šmrnc a zábavu můžete proměnit v pikantní verzi přidáním pár kapek chilli tabasca nebo siracha omáčky. Tak pusťme se do toho!

Ingredience (2 veliké porce)

  • 2 středně velká rajčata
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 400 g tofu
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 stonku jarní cibulky
  • 1/2 polévková lžíce oleje
  • 150 ml protlaku
  • 120 ml studené vody
  • 1,5 čajové lžičky škrobu na zahuštění
  • sůl a pepř
  • jarní cibulka nebo jiná bylinka na posypání

Postup přípravy

  1. Nakrájíme zeleninu a tofu na kostky. Česnek a jarní cibulku nakrájíme na drobno.

2. Rozpálíme na pánvi olej a restujeme česnek do provonění.

3. Přidáme rajčata a řapíkatý celer a restujeme další 3 minuty.

4. Přidáme protlak, vodu a tofu. Na středně mírném ohni dusíme pod pokličkou 6 minut.

5. Ososlíme a opepříme. Rozmícháme škrob v malém množství vody a přimícháme do omáčky, aby se omáčka zahustila. Můžeme odstavit a podávat posypané jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Tofu s řapíkatým celerem v rajčatové omáčce
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře