Tofu je úžasná a všestraná potravina pocházející z Asie. Vaření s tofu je velmi jednoduché, vybrala jsem 5 nejlepších asijských receptů z tofu, díky kterým proměníte tuto bílou kostku ve skutku výtečný pokrm.
Tofu se těšíčím dál větší oblibě. V asijských restaurací tím často nahrazují maso pro nabídnutí vegetariánské verze Pho nebo smažených nudlí. Ale receptů s tofu je mnohem víc!
Tofu většinou připravuji nakrájené na kousky a podle receptu dále s nima pracuji. Pokud používáte pravé asijské tofu (koupené ze Sapy), tak je mnohem jemnější a měkčí. Ale stojí to za to, protože chuťově je jiné než zatím dostupně „západní“ tofu ze supermarketu. Co jsem zkoušela, tak z dostupných tofu ze supermarketu je tomu asijskému tofu nejpodobnější značka Well Well BIO tofu (medium firm). S asijským jemným tofu je nutno při vaření manipulovat opatrněji a jen lehce promíchávat.
Více o tofu se můžete dočíst v tomto článku Co je to tofu a jaké jsou jeho nutriční hodnoty?