5 top receptů z tofu, bez masa nejen pro vegetariány

Vietnamské tofu s rajčatovou omáčkou

Tofu je úžasná a všestraná potravina pocházející z Asie. Vaření s tofu je velmi jednoduché, vybrala jsem 5 nejlepších asijských receptů z tofu, díky kterým proměníte tuto bílou kostku ve skutku výtečný pokrm.

Tofu se těšíčím dál větší oblibě. V asijských restaurací tím často nahrazují maso pro nabídnutí vegetariánské verze Pho nebo smažených nudlí. Ale receptů s tofu je mnohem víc!

Tofu většinou připravuji nakrájené na kousky a podle receptu dále s nima pracuji. Pokud používáte pravé asijské tofu (koupené ze Sapy), tak je mnohem jemnější a měkčí. Ale stojí to za to, protože chuťově je jiné než zatím dostupně „západní“ tofu ze supermarketu. Co jsem zkoušela, tak z dostupných tofu ze supermarketu je tomu asijskému tofu nejpodobnější značka Well Well BIO tofu (medium firm). S asijským jemným tofu je nutno při vaření manipulovat opatrněji a jen lehce promíchávat.

Více o tofu se můžete dočíst v tomto článku Co je to tofu a jaké jsou jeho nutriční hodnoty?

5 top receptů z tofu

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře