Makrela na pánvi podle japonského receptu saba shioyaki

Filety z makrely

Japonci milují ryby a mořské plody. Připravují tyto pochoutky nejen syrové v sushi, ale mají také mnoho zajímavých vařených receptů. Jedním z nich je pečená (grilovaná) makrela. Stačí filety z makrely posolit a hodit na pánev. Přesně tak jednoduché. Další způsoby japonské přípravy makrely jsou nakládané makrely v octu, v kari omáčce nebo v miso omáčce.

Recept připravujeme z makrely obecné, která je podle mezinárodní organizace zaměřená na uchování přírodních zdrojů kategorizováno jako málo ohrožený druh. Je lepší si koupit chlazenou a ne mraženou makrelu. Pokud neseženeme hotové filety můžeme si vyfiletovat celou makrelu.

Efekt grilované makrely lze velmi dobře udělat i na pánvi.

Ingredience (2 porce)

  • 4 filety z makrely (můžete filety připravit z celé makrely)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Oškrábeme šupiny a omyjeme filety.
  2. Usušíme filety kuchyňským ubrouskem.
  1. Z obou stran posolíme filety a necháme působit 10 minut.
  1. Působením soli se na povrchu filet objeví vodní kapky. Opět filety osušíme kuchyňským ubrouskem.
  1. Rozpálíme pánev s 1 lžící oleje.
  2. Položíme filety stranou kůže dolů na pánev. Smažíme filety na mírném ohni z každé strany zhruba 4 minuty do zlatova.
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře