Smažená obalovaná jídla jsou v Japonsku velmi oblíbená, setkáváme se s nimi v podobě street food nebo často také v japonských bento boxech, kde se podávají studené. Taro se využívá hodně podobně jako brambory, a tak jsou samozřejmě ideální pro výrobu zeleninových karbanátků (nebo kdo chce, může si udělat v menší verzi jako krokety).
V tomto receptu japonských taro karbanátků použijeme japonskou panko strouhanku, abychom dosáhli extra křupavé krusty. Panko strouhanka je výborná a můžeme ji používat i do jiných receptů.
Vegetariánská polévka s tofu, špenátem a šlehaným vejcem za 15 minut
Rychlá vegetariánská polévka z čerstvého špenátu, tofu a…
Rychlý „plácaný“ okurkový salát na osvěžení
Rychlý recept pro jemně pikatní a česnekový předkrmový…
Recept na krevety se “starým” tofu a koriandrem
Přináším další výborný domácí recept na krevety, který…
Ingredience
- 4 středně velké taro (cca 600 g)
- 2 stonky jarní cibulky
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce mirinu
- špetka soli a pepře, podle chuti
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g panko strouhanky
- 150 ml oleje na smažení
Doporučené omáčky
- sladká chilli omáčka, majonéza, tatarka, kečup
Postup přípravy
- Protože šlupka taro může vyvolat svědění kůže, nasaďte si na ruku nejdříve kuchyňské rukavice (nebo sáček) a oloupejte taro pomocí normání škrabky na brambory. V místech s kráterem, kam se nemůte se škrabou dostat oloupejte pomocí nože, poté jej opláchněte a nakrájejte na kostičky.
- Umyjte a nakrájejte na drobno jarní cibulku.
- Připravte si hrnec s vařící vodou a povařte kostičky taro na 15 minut. Měli by být měkké, tak aby se dali jednoduše rozmáčknout vidličkou. Poté zceďte a opláchněte pod studenou vodou.
- Rozmačkejte taro na kaši a přidejte sójovou omáčku, mirin, sůl, pepř a na drobno nakrájenou jarní cibulku. Dobře promíchejte.
- Ve 3 miskách si připravte trojobal, tj. mouku, vejce a panko strouhanku.
- Utvořte pomocí lžíce ze směsi stejně velké karbanátky. Nejdříve karbanátky obalte moukou, pak lehce rozšlehaným vejcem a poté panko strouhankou.
- Rozehřejte olej na smažení, oleje by mělo být tolik, aby překrýval z půlky karbanátky. Smažte karbanátky z každé strany cca 3 minuty. Hotové karbanátky odložte na kuchyňský ubrousek, aby odsál trochu oleje.
- Podávejte spolu s Vaší oblíbenou omáčkou.
Křupavé veganské karbanátky z taro kořene
Ingredience
- 4 středně velké taro (cca 600 g)
- 2 stonky jarní cibulky
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce mirinu
- špetka soli a pepře, podle chuti
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g panko strouhanky
- 150 ml oleje na smažení
Doporučené omáčky
- sladká chilli omáčka, majonéza, tatarka, kečup
Postup přípravy
- Protože šlupka taro může vyvolat svědění kůže, nasaďte si na ruku nejdříve kuchyňské rukavice (nebo sáček) a oloupejte taro pomocí normání škrabky na brambory. V místech s kráterem, kam se nemůte se škrabou dostat oloupejte pomocí nože, poté jej opláchněte a nakrájejte na kostičky.
- Umyjte a nakrájejte na drobno jarní cibulku.
- Připravte si hrnec s vařící vodou a povařte kostičky taro na 15 minut. Měli by být měkké, tak aby se dali jednoduše rozmáčknout vidličkou. Poté zceďte a opláchněte pod studenou vodou.
- Rozmačkejte taro na kaši a přidejte sójovou omáčku, mirin, sůl, pepř a na drobno nakrájenou jarní cibulku. Dobře promíchejte.
- Ve 3 miskách si připravte trojobal, tj. mouku, vejce a panko strouhanku.
- Utvořte pomocí lžíce ze směsi stejně velké karbanátky. Nejdříve karbanátky obalte moukou, pak lehce rozšlehaným vejcem a poté panko strouhankou.
- Rozehřejte olej na smažení, oleje by mělo být tolik, aby překrýval z půlky karbanátky. Smažte karbanátky z každé strany cca 3 minuty. Hotové karbanátky odložte na kuchyňský ubrousek, aby odsál trochu oleje.
- Podávejte spolu s Vaší oblíbenou omáčkou.