Křupavé veganské karbanátky z taro kořene

Taro karbanátky

Smažená obalovaná jídla jsou v Japonsku velmi oblíbená, setkáváme se s nimi v podobě street food nebo často také v japonských bento boxech, kde se podávají studené. Taro se využívá hodně podobně jako brambory, a tak jsou samozřejmě ideální pro výrobu zeleninových karbanátků (nebo kdo chce, může si udělat v menší verzi jako krokety).

V tomto receptu japonských taro karbanátků použijeme japonskou panko strouhanku, abychom dosáhli extra křupavé krusty. Panko strouhanka je výborná a můžeme ji používat i do jiných receptů.

Ingredience

  • 4 středně velké taro (cca 600 g)
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce mirinu
  • špetka soli a pepře, podle chuti
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g panko strouhanky
  • 150 ml oleje na smažení

Doporučené omáčky

  • sladká chilli omáčka, majonéza, tatarka, kečup

Postup přípravy

  1. Protože šlupka taro může vyvolat svědění kůže, nasaďte si na ruku nejdříve kuchyňské rukavice (nebo sáček) a oloupejte taro pomocí normání škrabky na brambory. V místech s kráterem, kam se nemůte se škrabou dostat oloupejte pomocí nože, poté jej opláchněte a nakrájejte na kostičky.
  1. Umyjte a nakrájejte na drobno jarní cibulku.
  1. Připravte si hrnec s vařící vodou a povařte kostičky taro na 15 minut. Měli by být měkké, tak aby se dali jednoduše rozmáčknout vidličkou. Poté zceďte a opláchněte pod studenou vodou.
  1. Rozmačkejte taro na kaši a přidejte sójovou omáčku, mirin, sůl, pepř a na drobno nakrájenou jarní cibulku. Dobře promíchejte.
  1. Ve 3 miskách si připravte trojobal, tj. mouku, vejce a panko strouhanku.
  1. Utvořte pomocí lžíce ze směsi stejně velké karbanátky. Nejdříve karbanátky obalte moukou, pak lehce rozšlehaným vejcem a poté panko strouhankou.
  1. Rozehřejte olej na smažení, oleje by mělo být tolik, aby překrýval z půlky karbanátky. Smažte karbanátky z každé strany cca 3 minuty. Hotové karbanátky odložte na kuchyňský ubrousek, aby odsál trochu oleje.
  1. Podávejte spolu s Vaší oblíbenou omáčkou.

Křupavé veganské karbanátky z taro kořene

Taro se využívá hodně podobně jako brambory, a tak jsou samozřejmě ideální pro výrobu zeleninových karbanátků. V tomto receptu japonských taro karbanátků použijeme japonskou panko strouhanku, abychom dosáhli extra křupavé krusty. 
Čas přípravy35 minutes
Čas vaření15 minutes

Ingredience

  • 4 středně velké taro (cca 600 g)
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce mirinu
  • špetka soli a pepře, podle chuti
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g panko strouhanky
  • 150 ml oleje na smažení

Doporučené omáčky

  • sladká chilli omáčka, majonéza, tatarka, kečup

Postup přípravy

  • Protože šlupka taro může vyvolat svědění kůže, nasaďte si na ruku nejdříve kuchyňské rukavice (nebo sáček) a oloupejte taro pomocí normání škrabky na brambory. V místech s kráterem, kam se nemůte se škrabou dostat oloupejte pomocí nože, poté jej opláchněte a nakrájejte na kostičky.
  • Umyjte a nakrájejte na drobno jarní cibulku.
  • Připravte si hrnec s vařící vodou a povařte kostičky taro na 15 minut. Měli by být měkké, tak aby se dali jednoduše rozmáčknout vidličkou. Poté zceďte a opláchněte pod studenou vodou.
  • Rozmačkejte taro na kaši a přidejte sójovou omáčku, mirin, sůl, pepř a na drobno nakrájenou jarní cibulku. Dobře promíchejte.
  • Ve 3 miskách si připravte trojobal, tj. mouku, vejce a panko strouhanku.
  • Utvořte pomocí lžíce ze směsi stejně velké karbanátky. Nejdříve karbanátky obalte moukou, pak lehce rozšlehaným vejcem a poté panko strouhankou.
  • Rozehřejte olej na smažení, oleje by mělo být tolik, aby překrýval z půlky karbanátky. Smažte karbanátky z každé strany cca 3 minuty. Hotové karbanátky odložte na kuchyňský ubrousek, aby odsál trochu oleje.
  • Podávejte spolu s Vaší oblíbenou omáčkou.
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře