Rychlá vegetariánská polévka z čerstvého špenátu, tofu a vajíčkem. Můžete použít vývar, ale já ho osobně často dělám bez vývaru, protože mi chutná i tak. V čínských polévkách bývá zázvor, který se nechá povařit, proto pak polévka hezky zahřívá.
Ingredience (4 porce)
- 100 g čerstvého špenátu
- 2 vejce
- cca 250 g tofu
- 2 cm zázvoru
- 1 jarní cibulka
- sůl a pepř
- 1 litr vody nebo vývaru
- trochu sójové omáčky podle chuti
Postup přípravy
- Omyjte jarní cibulku a špenát.
- Nakrájejte jarní cibulku lehce šikmo na větší kolečka, zázvor na tenké proužky. Tofu na cca 1-2 cm kostičky
3. Přiveďte vodu v hrnci k varu. Přidejte do hrnce jarní cibulku a zázvor a povařte na středním ohni 2 minuty.
4. Přidejte tofu kostky a vařte 2-3 minutky, dokud tofu nezačne plavat. Polévku o solte a opepřete a přidejte 1 lžíci sójové omáčky.
5. Přidejte špenát a vařte další 1 minutku.
6. Rozšlehejte v misce dvě vejce, vejce můžete lehce osolit a opepřit. Vejce přidáváme do polévky pomalu tenkým proužkem a druhou rukou polévku mícháme.
7. Po přidání vejce můžeme hned vypnout oheň a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Salát z mungo klíčků a krevetami (Ginisang Togue)
Filipínský Ginisang Togue…