Vegetariánská polévka s tofu, špenátem a šlehaným vejcem za 15 minut

Tofu polévka se špenátem a vajíčkem

Rychlá vegetariánská polévka z čerstvého špenátu, tofu a vajíčkem. Můžete použít vývar, ale já ho osobně často dělám bez vývaru, protože mi chutná i tak. V čínských polévkách bývá zázvor, který se nechá povařit, proto pak polévka hezky zahřívá.

Ingredience (4 porce)

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 2 vejce
  • cca 250 g tofu
  • 2 cm zázvoru
  • 1 jarní cibulka
  • sůl a pepř
  • 1 litr vody nebo vývaru
  • trochu sójové omáčky podle chuti

Postup přípravy

  1. Omyjte jarní cibulku a špenát.
  2. Nakrájejte jarní cibulku lehce šikmo na větší kolečka, zázvor na tenké proužky. Tofu na cca 1-2 cm kostičky

3. Přiveďte vodu v hrnci k varu. Přidejte do hrnce jarní cibulku a zázvor a povařte na středním ohni 2 minuty.

4. Přidejte tofu kostky a vařte 2-3 minutky, dokud tofu nezačne plavat. Polévku o solte a opepřete a přidejte 1 lžíci sójové omáčky.

5. Přidejte špenát a vařte další 1 minutku.

6. Rozšlehejte v misce dvě vejce, vejce můžete lehce osolit a opepřit. Vejce přidáváme do polévky pomalu tenkým proužkem a druhou rukou polévku mícháme.

7. Po přidání vejce můžeme hned vypnout oheň a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře