Přináším další výborný domácí recept na krevety, který je jednoduchý a můžete mít uvařeno za 30 minut.
Klíčovým bodem tohoto receptu je použití vína Shaoxing při restování krevet, trochu voňavého vína krásně podtrhne chuť mořských plodů.
Ingredience (2 porce):
- 1/2 vaničky starého tofu (návod jak si udělat staré tofu), pokud zrovna nemáte po ruce, můžete použít i čerstvý tofu
- cca 200 g velkých krevet
- několik stroužku česneku
- pár plátků zázvoru
- malý svazeček čerstvého vietnamského koriandru
- 3 polévkové lžíce kuchyňského oleje
- 2 polévkové lžíce čínského rýžového vína Shaoxing
- sůl a pepř
- sójová omáčka
- 2 porce jasmínové rýže k podávání
- oříšky na dochucení a dozdobení
Postup přípravy
- Umyjte a uvařte si rýži tak, jak jste zvyklí.
- Očistíme a případně oloupeme krevety.
2. Rozpálíme pánev, dáme nejdříve krátce orestovat plátky česneku a proužky zázvoru. Poté přidáme na pánev krevety a zalijeme dvěmi lžícemi čínského rýžového vína Shaoxing. Přidáme trochu soli a pepře. Restujeme dokud krevety nezčervenají, pak vše i se šťávou dáme do misky a odložíme stranou.
3. Vytáhneme si z mrazáku staré tofu (návod jak si udělat staré tofu), nakrájíme na čtvercové plátky a dáme podusit na pánvi. Přidáme 1 lžíci sójové omáčky a 2 lžíce teplé vody.
4. Umyjeme si koriandr a nakrájíme na drobno.
5. Po chvilce dušení k tofu přidáme zpět do pánve krevety i se šťávou.
6. Posypeme koriandrem a oříškami. A máme hotovo a můžeme podávat s rýží nebo jinou přílohou. Dobrou chuť!
Velmi zajímavý recept na tofu 🙂