Korejský salát z mungo klíčků (Sookju Namul)

Salát z mungo klíčků

Sookju namul je korejský salát s fazolovými klíčky také známý jako banchan, je jednou z nejoblíbenějších příloh, které se v Koreji často podává k jídlu na malých mističkách. Salát je svěží, velmi chutný, lehký a zdravý. Je to univerzální příloha, která se dobře hodí ke každému jídlu. Připravit si ho můžete rychle a snadno za 5 minut. Vše co potřebujete je fazolové klíčky z mungo nebo sójových bobů (mungo klíčky jsou v českých supermarketech dostupné zatímco sójové ještě ne), česnek, jarních cibuli, sezamový olej, sezamová semínka a sůl.

Pokud si chcete místo koupení klíčků v supermarketu vypěstovat doma vlasní mungo klíčky, můžete se podívat na tento můj příspěvek s návodem jak na to (Jednoduchý návod krok za krokem jak si doma naklíčit mungo klíčky).

Doporučené recepty

Ingredience (2 porce jako předkrm)

  • 250 g klíček z mungo fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 2 polévkové lžičky sezamového oleje
  • 2 polévkové lžičky pražených sezamových semínek
  • 1 polévková lžíce světlé sójové omáčky
  • špetka soli

Postup přípravy

  1. Uvařte si vodu v pánvi nebo hrnci, přidejte špetku soli. Poté co se začne vařit vypněte oheň. Blanšírujeme fazolové klíčky ve vodě 2 minuty, ne však déle, protože by klíčky příliš změkly a už by nebyly lahodně křupavé.
  1. Opláchněte fazolové klíčky ve studené vodě a nechte odkapat.
  1. Smíchejte odkapané fazolové klíčky v míse s nastrouhaným česnekem, na drobno nakrájenou jarní cibulkou, sezamovými semínky, sezamovým olejem a sójovou omáčkou. Promíchejte a je hotovo.
  1. Přeji hezké pochutnávání!

Korejský salát z mungo klíčků (Sookju Namul)

chutný rychlý a lehký salát z čerstvých mungo klíčků.
Čas přípravy4 minutes
Čas vaření2 minutes
Chod: předkrm, salát
Kuchyně: Asijská, korejská kuchyně
Klíčové slovo: klíčky z mungo fazolí
Porce: 2 porce

Ingredience

  • 250 g klíček z mungo fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 2 polévkové lžičky sezamového oleje
  • 2 polévkové lžičky pražených sezamových semínek
  • 1 polévková lžíce světlé sójové omáčky
  • špetka soli

Postup přípravy

  • Uvařte si vodu v pánvi nebo hrnci, přidejte špetku soli. Poté co se začne vařit vypněte oheň. Blanšírujeme fazolové klíčky ve vodě 2 minuty, ne však déle, protože by klíčky příliš změkly a už by nebyly lahodně křupavé.
  • Opláchněte fazolové klíčky ve studené vodě a nechte odkapat.
  • Smíchejte odkapané fazolové klíčky v míse s nastrouhaným česnekem, na drobno nakrájenou jarní cibulkou, sezamovými semínky, sezamovým olejem a sójovou omáčkou. Promíchejte a je hotovo.
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře