Rychlý salát ze skleněných nudlí, jidášovým uchem a řapíkatým celerem

Salát s jidášovým uchem a skleněnými nudlemi

Svěží asijský salát ze skleněných nudlí s hromadou zeleniny a křupavým jidášovým uchem. Příprava je jednoduchá a rychla, a tak je ideální na horké letní dny jako plnohodnotný oběd nebo večeři, ve větším počtu lidí také jako osvěžující příloha.

Doporučené recepty

Ingredience (2 porce)

  • 10 g sušené jidášovo ucho (Co je to jidášovo ucho)
  • 50 g skleněných mungo nudlí
  • 1/4 řapíkatého celeru
  • 1/2 červené sladké papriky
  • 1 chilli paprička
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • 2 polévkové lžičky světlé sójové omáčky
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 polévková lžíce čínského černého octa (nebo balzamikového octa)
  • kuchyňský olej (jen pokud budete restovat zeleninu na pánvi)
  • pepř podle chuti
  • sůl podle chuti
  • hrst pražených arašíd a bylinek na posypání

Postup přípravy

  1. Namočíme hrst jidášového ucha do horké vody na 20 minut. Stejně tak namočíme svazek skleněných nudlí ve vařící vodě na 20 minut (nebo dle instrukcí na obale).
  1. Mezitím umyjeme a nakrájíme řapíkatý celér a sladkou papriku na tenké proužky. Chilli papričky odpeckujeme a nakrájíme na tenké proužky.
  1. Poté co doběhne čas 20 minut namáčení nakrájíme jidášovo ucho na proužky. Nudle na dvou místech prostřihneme, aby nebyli tak dlouhé.
  1. Ve vařící vodě necháme provařit na 4 minuty jidášovo ucho, které pak scedíme. Pokud chcete aby salát byl studený, opláchneme jidášovo ucho pod studenou vodou, aby se rychleji zchladil.
  1. Poté rozpálíme v pánvi trochu oleje a restujeme 2 minuty řapíkatý celér, sladkou papriku. Pokud upřednostňujete čerstvou syrovou zeleninu, toto můžete přeskočit.
  1. V misce bokem si připravíme dresing smícháním chilli papriček, 1 polévkovou lžíci sezamového oleje, 2 polévkové lžičky světlé sójové omáčky, 1 čajovou lžičku cukru a 1 polévkovou lžičku čínského černého octa. Promícháme, aby roztál cukr.
  1. Ve velké salátové míse smícháme všechny ingredience a zalijeme dresingem, podle chuti dosolíme a opepříme.
  1. Můžeme podávat teplé nebo necháme vychladnout. Před podáváním posypeme praženými arašídy a bylinkami.

Rychlý salát ze skleněných nudlí, jidášovým uchem a řapíkatým celerem

Čas přípravy20 minutes
Čas vaření5 minutes
Chod: Oběd, předkrm, příloha
Kuchyně: Asijská, Čínská kuchyně
Klíčové slovo: jidášovo ucho, řapíkatý salát, salát, skleněné nudle, sladká paprika
Porce: 2 porce

Ingredience

  • 10 g sušené jidášovo ucho
  • 50 g skleněných mungo nudlí
  • 1/4 řapíkatého celeru
  • 1/2 červené sladké papriky
  • 1 chilli paprička
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • 2 polévkové lžičky světlé sójové omáčky
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 polévková lžíce čínského černého octa (nebo balzamikového octa)
  • kuchyňský olej (jen pokud budete restovat zeleninu na pánvi)
  • pepř podle chuti
  • sůl podle chuti
  • hrst pražených arašíd a bylinek na posypání

Postup přípravy

  • Namočíme hrst jidášového ucha do horké vody na 20 minut. Stejně tak namočíme svazek skleněných nudlí ve vařící vodě na 20 minut (nebo dle instrukcí na obale).
  • Mezitím umyjeme a nakrájíme řapíkatý celér a sladkou papriku na tenké proužky. Chilli papričky odpeckujeme a nakrájíme na tenké proužky.
  • Poté co doběhne čas 20 minut namáčení nakrájíme jidášovo ucho na proužky. Nudle na dvou místech prostřihneme, aby nebyli tak dlouhé.
  • Ve vařící vodě necháme provařit na 4 minuty jidášovo ucho, které pak scedíme. Pokud chcete aby salát byl studený, opláchneme jidášovo ucho pod studenou vodou, aby se rychleji zchladil.
  • Poté rozpálíme v pánvi trochu oleje a restujeme 2 minuty řapíkatý celér, sladkou papriku. Pokud upřednostňujete čerstvou syrovou zeleninu, toto můžete přeskočit.
  • V misce bokem si připravíme dresing smícháním chilli papriček, 1 polévkovou lžíci sezamového oleje, 2 polévkové lžičky světlé sójové omáčky, 1 čajovou lžičku cukru a 1 polévkovou lžičku čínského černého octa. Promícháme, aby roztál cukr.
  • Ve velké salátové míse smícháme všechny ingredience a zalijeme dresingem, podle chuti dosolíme a opepříme.
  • Můžeme podávat teplé nebo necháme vychladnout. Před podáváním posypeme praženými arašídy a bylinkami.

Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře