Japonské udon nudle s pak choi a volským okem za 15 minut

Udon nudle s pak choi a vejcem

Tento recept je taková rychlovka, ideální jako komfortní jídlo po náročném dni. Udon můžeme zaměnit za vaječné nudle, soba nudle atd., podle toho na co máme chuť nebo zrovna koupené. Zkoušela jsem to i s klasickými špagety, a musím přiznat, že i s nima je to vynikající. Recept můžeme přiostřit špetkou domácího chilli oleje. (Jak na to: Recept na domácí chilli olej na dochucování asijského jídla)

Doporučené články

Ingredience (1 porce)

  • 1 hlávka pak choi
  • 1 porce udon nudlí
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžička chilli oleje (Recept na domácí chilli olej na dochucování asijského jídla)
  • 1 polévková lžíce čínského černého octa Chinkiang
  • 1 polévková lžice sójové omáčky
  • 1 polévková lžice sezamového oleje
  • 1 čajová lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce kuchyňského oleje
  • * pepř na dochucení
Mražené udon nudle koupené v Sapě

Postup přípravy

  1. Připravíme udon nudle dle návodu na obale. Tak, aby nebyly rozvařené, protože se budou ještě chvíli restovat na pánvi. Poté nudle opláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
  1. Připravíme si omáčku v misce smícháním octa, sójové omáčky, sezamového oleje a cukru.
  1. Umyjeme pak choi a poté rozkrojíme ze středu na čtvrtiny.
  1. Rozehřejeme pánev se špetkou oleje, přiložíme pak choi, osolíme špetkou soli a přidáme 1 lžíci vody a přikryjeme pokličkou. Necháme 1 minutku dusit na páře a poté otevřeme pokličku a necháme vypařit zbytek vody. Pak choi dáme stranou.
  1. Na pánvi rozehřejem klasický kuchyňský olej s 1 lžičkou chilli oleje, do křupava osmažíme volské oko a dáme stranou.
  1. Do pánve, kde zbyl olej z vajíčka, nalijeme připravenou omáčku a přivedeme k varu, poté přidáme udon nudle a restujeme na větším ohni 2 minuty, tak aby se omáčka stáhla.
  1. Podáváme nudle s pak choi a volským okem.
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře