Recept na soba nudle se shimeji houbami a zeleninou

Soba nudle se shimeji houbami a zeleninou
Soba nudle se shimeji houbami

Vyzkoušejte nový recept s exotickou houbou shimeji, jejíž český název je líhovec moučný. Houby shimeji jsou široce používany v japonské kuchyni. Často jsou součástí polévek, dušených pokrmů, nudlí, salátů nebo dokonce i v sushi. Tyto houby nejezte syrové, ale vždy po tepelné úpravě.

Japonské houby shimeji mají po uvaření krémově oříškovou a jemně sladkou chuť, jsou měkkoučké a moc se vařením nezmenšují. 

Houby shimeji (líhovec moučný)

Ingredience (2 porce)

  • 150 g (1 vanička) shimeji houbiček
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 cukety
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 porce soba nudlí
  • 150 ml vody
  • 1 polévková lžíce kuchyňského oleje
  • 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky (pro veganskou verzi použijte kombinaci 1 sójové omáčky : 1 hoisin omáčky)
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • pepř a sůl

Postup přípravy

  1. Odřízněte spodní část shimeji hub. Oddělte shimeji na jednotlivé nožičky. Opláchněte a nechte odkapat.
  1. Opláchněte a nakrájejte ostatní zeleninu na proužky, česnek na drobno.
  1. Připravte si hrnec s vroucí vodou a podle návodu uvařte soba nudle.
  1. Ohřejte pánev s trochou oleje a orestujte česnek, poté přidejte shimeji houby a 1 hrnek vroucí vody, přiklopte pokličku a duste 2 minuty.
  1. Poté přidejte na pánev mrkev, cuketu a žlutou papriku a restujte 3 minuty tak, aby byli měkké ale stále křupavé.
  1. Přidejte do pánve ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, sezamový olej, dle chuti opepřete a dosolte. Promíchejte a restujte 1 minutu.
  1. Poté přidejte sceděné soba nudle a jarní cibulku a pořádně promíchejte.

8. Můžete podávat, dobrou chuť!

Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Všechny komentáře