Recept na rychlé krevety s cibulí v rajčatové omáčce
Čas přípravy10 minutesminuty
Čas vaření10 minutesminuty
Chod: Oběd, Večeře
Kuchyně: Asijská, Mezinárodní
Keyword: cibule, krevety, rajčatová omáčka
Servings: 2porce
Ingredience
2střední rajčata
1velká cibule
200gkrevet
200grajčatový protlak
15mlvíno na vaření Shaoxing
15mlkuchyňský olej
5gbílý cukr
5gsůl
Postup přípravy
Pokud máme krevety již předvařené, můžeme je ihned použít. Pokud máme syrové krevety, odstraníme hlavy, rozstříhneme hřbet a vytáhneme z nich střívky. Ti z Vás, co mají raději na talíři krevety bez krunýře, si je mouhou oloupat. My budeme pokračovat s neoloupanými krevety. Syrové krevety rychle je orestujeme na pánvi do růžova z obou stran, krevety jsou hotové za chvíli.
Rajčata rokrájíme na osminy a cibulí nakrájíme na kostičky.
Rozpálíme pánev s kuchyňským olejem, poté na ní orestujeme cibuli. Cibuli stačí restovat chvilku, tak aby byli stále křupavé a sladké, nemusíme čekat na zkaramelizování.
Poté přidáme do pánve rajčata a restujeme dokud rajčata nezměknou.
Přidáme na pánev předvařené krevety (nebo orestované krevety) a přidáme cca 200 g rajčatového protlaku. Dochutíme cukrem, vínem na vaření Shaoxing a solí. Pořádně promícháme a vaříme cca 1-2 minuty.
A máme hotovo. Podáváme s přílohou, dle vlastní preference.
Notes
Tip: Použitím vína Shaoxing zvýrazní chuť krevet. Cukr zjemní rajčatovou chuť protlaku. Tento recept s mírně je zvlášť oblíbený u dětí.