Recept na rychlé krevety s cibulí v rajčatové omáčce

Sladkokyselé krevety s cibulí

Ingredience (2 porce):

Jako přílohu doporučuji si připravit:

  • jasmínovou rýži
  • vaječné nudle
  • rýžové nudle

Postup přípravy:

  1. Pokud máme krevety již předvařené, můžeme je ihned použít. Pokud máme syrové krevety, odstraníme hlavy, rozstříhneme hřbet a vytáhneme z nich střívky. Ti z Vás, co mají raději na talíři krevety bez krunýře, si je mouhou oloupat. My budeme pokračovat s neoloupanými krevety. Syrové krevety rychle je orestujeme na pánvi do růžova z obou stran, krevety jsou hotové za chvíli.
  2. Rajčata rokrájíme na osminy a cibulí nakrájíme na kostičky.

3. Rozpálíme pánev s kuchyňským olejem, poté na ní orestujeme cibuli. Cibuli stačí restovat chvilku, tak aby byli stále křupavé a sladké, nemusíme čekat na zkaramelizování.

4. Poté přidáme do pánve rajčata a restujeme dokud rajčata nezměknou.

5. Přidáme na pánev předvařené krevety (nebo orestované krevety) a přidáme cca 200 g rajčatového protlaku. Dochutíme cukrem, vínem na vaření Shaoxing a solí. Pořádně promícháme a vaříme cca 1-2 minuty.

6. A máme hotovo. Podáváme s přílohou, dle vlastní preference.

Tip: Použitím vína Shaoxing zvýrazní chuť krevet. Cukr zjemní rajčatovou chuť protlaku. Sladší chuť je obzvlášť oblíbené u dětí.

Recept na rychlé krevety s cibulí v rajčatové omáčce

Čas přípravy10 minutes
Čas vaření10 minutes
Chod: Oběd, Večeře
Kuchyně: Asijská, Mezinárodní
Klíčové slovo: cibule, krevety, rajčatová omáčka
Porce: 2 porce

Ingredience

  • 2 střední rajčata
  • 1 velká cibule
  • 200 g krevet
  • 200 g rajčatový protlak
  • 15 ml víno na vaření Shaoxing
  • 15 ml kuchyňský olej
  • 5 g bílý cukr
  • 5 g sůl

Postup přípravy

  • Pokud máme krevety již předvařené, můžeme je ihned použít. Pokud máme syrové krevety, odstraníme hlavy, rozstříhneme hřbet a vytáhneme z nich střívky. Ti z Vás, co mají raději na talíři krevety bez krunýře, si je mouhou oloupat. My budeme pokračovat s neoloupanými krevety. Syrové krevety rychle je orestujeme na pánvi do růžova z obou stran, krevety jsou hotové za chvíli.
  • Rajčata rokrájíme na osminy a cibulí nakrájíme na kostičky.
  • Rozpálíme pánev s kuchyňským olejem, poté na ní orestujeme cibuli. Cibuli stačí restovat chvilku, tak aby byli stále křupavé a sladké, nemusíme čekat na zkaramelizování.
  • Poté přidáme do pánve rajčata a restujeme dokud rajčata nezměknou.
  • Přidáme na pánev předvařené krevety (nebo orestované krevety) a přidáme cca 200 g rajčatového protlaku. Dochutíme cukrem, vínem na vaření Shaoxing a solí. Pořádně promícháme a vaříme cca 1-2 minuty.
  • A máme hotovo. Podáváme s přílohou, dle vlastní preference.

Notes

Tip: Použitím vína Shaoxing zvýrazní chuť krevet. Cukr zjemní rajčatovou chuť protlaku. Tento recept s mírně je zvlášť oblíbený u dětí.
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře