Vždy když vyrazíme někam na výlet, nesmíme opomenout ochutnat vše místního i nemístního, typického i extravagantního, výborného a ne vždy tak dobrého. 🙂 Koncem léta jsme se byli po delší pauze zase podívat do Polska a dva dny jsme strávili ve Varšavě. Kromě mnoha jiného jsme navštívili dvě prvotřídní čínské restaurace, kterým jsme se podívali na zoubek. Také jsme nemohli opominout typický polský mléčný bar. Tak pojďme na věc.
Cesta vlakem do Varšavy
Cesta z Prahy do Varšavy a zpět nás příjemně překvapila. Koupili jsme si místenky do nočního lůžkového vlaku od Českých drah a dostali jsme vlastní kupé pro dva se snídaní v relativně čistém prostředí a milým panem průvodčím. Krásně jsme se vyspali a ráno jsme dorazili do Varšavy odpočatí.
Ubytování ve Varšavě
Ubytovali jsme se v nám důvěrně známé lokalitě severně od Starého města v příjemném hotelu ibis Warszawa Stare Miasto. Lokalita hotelu je naprosto perfektní a snídaně v místním bufetu nás potěšila velkým výběrem a možností přizvat si neubytované kamarády.
Booking.comAzia Restaurants
Po celodenní procházce po městě a návštěvě místní zoologické zahrady jsme se unavení posadili k pozdnímu obědu. Kamarádi nás vzali do asijské restaurace v obchodním centru Arkadia, kousíček od našeho hotelu. Člověk by čekal, že restaurace v obchodním centru bude ve stylu typických fastfoodových restaurací, které známe z Česka. Tato s příznačným názvem Azia Restaurants nás však potěšila výborným asijským a téměř autentickým jídlem. Mezi čtyři hladové krky a jedno neposedné prtě jsme postavili (viz fotky)… a mnoho jiných co jsme nevyfotili 🙁
Restaurace Tian House
Na druhý den na oběd jsme navštívili vyhlášenou Varšavskou čínskou restauraci Tian House v jižní části města. Dlouhá projížďka tramvají přes celé město stála za to, nezůstal po nás doslova ani drobeček.
Ze všeho nejlepší byl chod Šuej-ču ryba s čínským kysaným zelím. Jsou to kousky rybího masa vařené ve velmi pikatní červené chilli omáčce (vypadá jako polévka, ale pozor není to polévka a není určená k pítí, protože je extrémně pálivá a olejnatá) s čínským kysaným zelím (dělá se samozřejmě z úplně jiného zelí a chutná úplně jinak než české kysané zelí). To byla snad největší pochoutka za celou návštěvu Varšavy. Rybí maso bylo tak akorát uvařené, pěkně měkoučké a ta pikantnost byla absolutně autentická.
Toho dne bylo nádherné počasí a tak jsme se jen tak potulovali po městě, fotili fotky do fotobank a užívali si sluníčka.
Tipy na další restaurace ve Varšavě
Super vegetariánská restaurace s blízkovýchodní kuchyní Niedaleko Damaszku. Byli jsme tam přes oběd ve všední den a bylo tam docela hodně lidí, co si zašli na oběd z nedalekých officů.
Výborná polská klasika, pierogi z restaurace Gościniec. Samozřejmostí je velký výběr veganských pierogů.