Restovaný čajot s paprikou

Restovaný čajot s paprikou

Je to velmi jednoduchý zeleninový recept na restovaný čajot s paprikou. Můžete použít jakoukoliv papriku, sladkou, kapii nebo klidně pálivou papriku. Papriku jsem tam přidala v podstatě, aby jídlu dodalo barevnou pestrost a šmrnc. Celý pokrm je lehký, výživný a chutný zároveň. Tak snad se bude líbit a pochutnáte si na něm stejně jako já!

Více o zelenině čajot si můžete přečíst v tomto mém článku Exotická zelenina čajot v kuchyni.

Ingredience

  • 2 čajoty
  • 1 kapie paprika
  • 1 jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce rýžového octa
  • a trochu sójové omáčky (pokud chcete ještě více dochutit)

Postup přípravy

  1. Čajot umyjeme a oloupeme škrabkou úplně stejně jako brambory. Čajoty rozřízneme na čtvrtky a odstraníme semeno, poté nakrájíme na plátky o tloušťce cca 3 mm.

2. Nakrájíme papriku na malé plátky, jarní cibulku a česnek nakrájíme na drobno.

3. V pánvi přivedeme k varu 1,5 litru vody, přidáme 1 čajovou lžičku soli a 1 polévkovou lžíci kuchyňského oleje. Blanšírujeme ve vroucí vodě plátky čajotu a papriky 1 minutu.

3. Poté zeleninu vylovíme a šokově zchladíme proudící ledovou vodou (nebo ponořením do ledové vody klidně i s kostkami ledu), aby zůstala krásně křehká a křupavá.

4. Pánev lehce očistíme a necháme na ní rozpálit olej s nakrájenou jarní cibulkou a česnekem.

5. Přidáme do pánve plátky čajotu a papriky, 1 polévkovou lžíci rýžového octa, který ještě více zvýrazní křupavost čajotu, špetku soli a trochu sójové omáčky na dochucení. Párkrát pořádně promícháme a můžeme podávat.

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře