
Je to velmi jednoduchý zeleninový recept na restovaný čajot s paprikou. Můžete použít jakoukoliv papriku, sladkou, kapii nebo klidně pálivou papriku. Papriku jsem tam přidala v podstatě, aby jídlu dodalo barevnou pestrost a šmrnc. Celý pokrm je lehký, výživný a chutný zároveň. Tak snad se bude líbit a pochutnáte si na něm stejně jako já!
Více o zelenině čajot si můžete přečíst v tomto mém článku Exotická zelenina čajot v kuchyni.

Salát z mungo klíčků a krevetami (Ginisang Togue)
Filipínský Ginisang Togue salát je tvořen mungo klíčkami, mrkví, sladkou…

Recept na krevety se “starým” tofu a koriandrem
Přináším další výborný domácí recept na krevety, který je jednoduchý…

Recept na lilek s teriyaki omáčkou a petrželovou rýží (vegan)
Teriyaki omáčka je velmi univerzální. Tento úžasně jednoduchý lilkový recept…
Ingredience
- 2 čajoty
- 1 kapie paprika
- 1 jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- 1,5 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 polévková lžíce rýžového octa
- a trochu sójové omáčky (pokud chcete ještě více dochutit)

Postup přípravy
- Čajot umyjeme a oloupeme škrabkou úplně stejně jako brambory. Čajoty rozřízneme na čtvrtky a odstraníme semeno, poté nakrájíme na plátky o tloušťce cca 3 mm.
2. Nakrájíme papriku na malé plátky, jarní cibulku a česnek nakrájíme na drobno.
3. V pánvi přivedeme k varu 1,5 litru vody, přidáme 1 čajovou lžičku soli a 1 polévkovou lžíci kuchyňského oleje. Blanšírujeme ve vroucí vodě plátky čajotu a papriky 1 minutu.

4. Poté zeleninu vylovíme a šokově zchladíme proudící ledovou vodou (nebo ponořením do ledové vody klidně i s kostkami ledu), aby zůstala krásně křehká a křupavá.

5. Pánev lehce očistíme a necháme na ní rozpálit olej s nakrájenou jarní cibulkou a česnekem.

6. Přidáme do pánve plátky čajotu a papriky, 1 polévkovou lžíci rýžového octa, který ještě více zvýrazní křupavost čajotu, špetku soli a trochu sójové omáčky na dochucení. Párkrát pořádně promícháme a můžeme podávat.

