
V tomto receptu použijeme k dochucení mungo klíčků trochu neobvyklou ingredienci, a to slané kachní vejce. Vařením se slaným vejcem je velmi jednoduché a pokrmy s ním jsou úžasné, dodává jídlu takovou specifickou chuť slaného krému. Recept je jednoduchý a hotový do 10 minut. Pokud jste slané kachní vejce nikdy neměli, tak doporučuji vyzkoušet!
*Je docela možné, že jste slané kachní vejce již v nějakém čínském pokrmu měli, ale nevšimli jste si toho 🙂

Více o této surovině se dozvíte v článku níže o čínském slaném kachním vejci.
Můj článek s ozkoušeným návodem na jak si doma naklíčit mungo výhonky.
Ingredience
- 250 g mungo výhonků
- 1 slané kachní vejce
- 1 cm zázvoru
- 3 polévková lžíce kuchyňského oleje
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- trochu pepře, příadně i soli
Doporučená příloha
- rýže
- nudle
- nebo klidně k chlebu

Postup přípravy
- Opláchneme mungo klíčky a necháme odkapat.
- Nakrájíme na drobno kousek zázvoru.
- Oloupeme slané kachní vejce. V misce pomocí vidličky rozmačkáme slané vejce na drobno.
4. V pánvi necháme rozpálit trochu oleje. Přidáme zázvor a drobečky vajec a restujeme na mírném ohni 2 minuty, pokud začne směs pěnit, to je v pořádku.

5. Přidáme do pánve mungo klíčky a restujeme 2 minuty, tak aby byly klíčky trochu měkké, ale stále drželi tvar.

6. Vypneme oheň a zalijeme lžící sezamového oleje. Podle chuti opepříme a případně přisolíme. Dobrou chuť!
