Restované mungo výhonky se slaným vejcem

Restované mungo klíčky se slaným vejcem

V tomto receptu použijeme k dochucení mungo klíčků trochu neobvyklou ingredienci, a to slané kachní vejce. Vařením se slaným vejcem je velmi jednoduché a pokrmy s ním jsou úžasné, dodává jídlu takovou specifickou chuť slaného krému. Recept je jednoduchý a hotový do 10 minut. Pokud jste slané kachní vejce nikdy neměli, tak doporučuji vyzkoušet!

*Je docela možné, že jste slané kachní vejce již v nějakém čínském pokrmu měli, ale nevšimli jste si toho 🙂

Balení slaných kachných vajec

Více o této surovině se dozvíte v článku níže o čínském slaném kachním vejci.

Můj článek s ozkoušeným návodem na to jak si doma naklíčit mungo výhonky.

Ingredience

  • 250 g mungo výhonků
  • 1 slané kachní vejce
  • 1 cm zázvoru
  • 3 polévková lžíce kuchyňského oleje
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • trochu pepře, příadně i soli

Doporučená příloha

  • rýže
  • nudle
  • nebo klidně k chlebu

Postup přípravy

  1. Opláchneme mungo klíčky a necháme odkapat.
  2. Nakrájíme na drobno kousek zázvoru.
  3. Oloupeme slané kachní vejce. V misce pomocí vidličky rozmačkáme slané vejce na drobno.

4. V pánvi necháme rozpálit trochu oleje. Přidáme zázvor a drobečky vajec a restujeme na mírném ohni 2 minuty, pokud začne směs pěnit, to je v pořádku.

5. Přidáme do pánve mungo klíčky a restujeme 2 minuty, tak aby byly klíčky trochu měkké, ale stále drželi tvar.

6. Vypneme oheň a zalijeme lžící sezamového oleje. Podle chuti opepříme a případně přisolíme. Dobrou chuť!

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře