
Kondži (congee, čínsky: zhou 粥 , čti: čou) je pomalu dušená rýže s hodně vody, výsledkem je hustá rýžová kaše nebo rýžová polévka. Kondži je oblíbenou pochotkou v řadě asijských zemí, př. Čína, Japonsko, Korea, Burma, Kambodža, Indonésie, Laos, Filipíny, Thajsko, Singapur, Vietnam, Indie, atd. Kondži každého regionu se liší v použitém množství vody, tedy řidkostí a hustotě výsledné kaše, nebo délce vaření.
Čínská rýžová kaše se připravuje v různých variantách se všemožnými přísadami nejčastěji naslano. Může se podávat buď jako čistá rozvařená rýžová kaše s různými aromatickými přílohami v miskičkách nebo posypané na kaši. Nebo se přísady přidávají již během vaření, př. maso, ryby, zelenina, sušené houby a jiné typické čínské ingredience.
Nejpopulárnější verze čínského kondži je s trhaným libovým vepřovým masem (nebo kuřecí maso) a černým vejcem (stoleté vejce).
Číňané jedí kondži zejména jako snídani, některé provincie připravují rýži na způsob kondži také jako běžnou přílohu. Rýžová kaše kondži se v Číně podává jako hlavní jídlo při nemocích, protože se snadno tráví, dodává potřebné živiny a dostatek tekutiny.