Recept na rychlé stir fry s mořskými plody a brokolicí

Stir fry mořské plody s brokolicí

Skvělý recept na rychlý, jednoduchý a výbroný oběd s kamarády nebo rodinou, užijete si vaření a zbyde ještě mnoho času na povídání. Stir fry se směsí mořských plodů s barevnou zeleninou můžete mít hotovo se vším všudy za 20 minut.

Díky velmi aromatické ústřicové omáčce se hodí jak k rýži, tak k nudlím. Já jsem si tentokrát pro to připravila jako přílohu quinoa. V receptu jsem použila mraženou směs mořských plodů, které jsou dostupné v každém supermarketu a je s nimi méně práce.

Můžete samozřejmě také použít čerstvé mořské plody, jako je směs krevet, mušlí, malých chobotniček a slávky.

Ingredience

  • 2 stroužky česneku (nakrájené na proužky)
  • 250 g mražených mořských plodů (rozmražené)
  • 100 g brokolice (narkájené na stějně malé růžičky)
  • 1/2 žluté papriky (nakrájené na kostičky)
  • 1 cibule (nakrájené na proužky)
  • 1 polévková lžíce vína Shaoxing (Co je to víno Shaoxing a jak ho používat v čínské kuchyni?)
  • 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • špetka mletého pepře
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu (rozpuštěné v 1 polévkové lžíci studené vody)
  • kdo chce může přidat trochu pálivé omáčky Siracha nebo pár kapek tabasco

Příloha

  • quinoa (můžete zaměnit dle preferencí na rýži, těstoviny nebo jinou luštěninu)

Postup přípravy

  1. Včas necháme rozmrazit mraženou směs mořských plodů.
  1. Připravíme si quinou nebo vybranou přílohu tak jak jsme zvyklí
  1. Umyjeme a nakrájíme zeleninu.
  1. Rozpálíme pánev s trochou oleje a osmahneme česnek, dokud se neuvolní aroma.

5. Přidáme do pánve směs mořských plodů a lžíci víno Shaoxing, promícháme a restujeme 1 minutku.

6. Poté přidáme připravenou zelinu bez cibule a restujeme 3 minutky.

7. Nakonec přidáme cibuli, 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky a špetku mletého pepře. Restujeme další minutku.

8. Rozmícháme lžičku kukuřičného škrobu ve studené vodě. V pánvi odhrneme směs, aby tam natekla omáčka a tam nalijeme kukuřiční škrob. Poté ihned mícháme, aby se neudělali hrudky.

9. Servírujeme s připravenou přílohou. Můžeme posypat sezamovým semínkem nebo bylinkami.

Recept na rychlé stir fry s mořskými plody a brokolicí

Čas přípravy10 minutes
Čas vaření7 minutes
Chod: Asijská kuchyně, Oběd, Večeře
Kuchyně: Asijská, Thaijská
Klíčové slovo: brokolice, cibule, mořské plody, quinoa, sladká paprika, víno Shaoxing
Porce: 2 lidi

Ingredience

  • 2 stroužky česneku (nakrájené na proužky)
  • 250 g mražených mořských plodů   (rozmražené)
  • 100 g brokolice (narkájené na stějně malé růžičky)
  • 1/2 žluté papriky (nakrájené na kostičky)
  • 1 cibule (nakrájené na proužky)
  • 1 polévková lžíce   vína Shaoxing
  • polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • špetka mletého pepře
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu 
  • kdo chce může přidat trochu pálivé omáčky Siracha nebo pár kapek tabasco

Příloha

  • pro 2 osoby quinoa

Postup přípravy

  • Včas necháme rozmrazit mraženou směs mořských plodů.
  • Připravíme si quinou nebo vybranou přílohu tak jak jsme zvyklí.
  • Umyjeme a nakrájíme zeleninu.
  • Rozpálíme pánev s trochou oleje a osmahneme česnek, dokud se neuvolní aroma.
  • Přidáme do pánve směs mořských plodů a lžíci víno Shaoxing, promícháme a restujeme 1 minutku.
  •  Poté přidáme připravenou zelinu bez cibule a restujeme 3 minutky.
  • Nakonec přidáme cibuli, 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky a špetku mletého pepře. Restujeme další minutku.
  • Rozmícháme lžičku kukuřičného škrobu ve studené vodě. V pánvi odhrneme směs, aby tam natekla omáčka a tam nalijeme kukuřiční škrob. Poté ihned mícháme, aby se neudělali hrudky.
  • Servírujeme s připravenou přílohou. Můžeme posypat sezamovým semínkem nebo bylinkami.
Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře