Recept na čínské palačinky s jarní cibulkou (vegan)

Recept vhodný pro vegetariáni i vegani.

Ingredience (2 porce):

  • 250 g mouky
  • 2 g soli
  • 140 ml vroucí vody
  • 2 stonky jarní cibulky
  1. Mouku dáme do velké mísy, přiléváme pomalu horkou vroucí vodu a přitom pomocí hůlek nebo vydličky mícháme mouku, tak aby se vytvořili hrubé hroudky suchého těsta.
  1. Poté těsto hněteme rukou pár minut, těsto je trochu teplé a měkké. Uhněteme hroudu, nemusí být perfektně hladká, a misku s těstem zakryjeme pokličkou a necháme stranou na 30 min.
  1. Těsto rozkrojíme rovnoměrně na 4 části. Vždy vytáhneme z mísy jen jednu část na zpracování, ostatní necháme v míse přikryté aby neztvrdla.
  1. Každou část těsta zpracováme, tak že ho rozválíme na tenké plátno, štětkou naneseme tenkou vrstvu kuchyňského oleje a posypeme na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku.
  1. Poté plátno těsta s jarní cibulkou srolujeme. Tento proužek srolovaného těsta pak ještě jednou srolujeme do šneka a konec zastrčíme na spod. To samé opakujeme s každou částí těsta.
  1. Až budeme mít všechny 4 části těsta zapracované do podoby šneka, těsto v podobě šneka rozválíme na plocho do podoby palačinky. Při rozvalování dochází k tomu, že jarní cibulka co je zarolovaná vevnitř těsta bude vypadavát v průběhu válení. Některé můžete zatlačit zpět, ty co vypadnou úplně, tak to nevadí a můžete nechat být.
  1. Rozpálíme si pánev na střední oheň a jednotlivou palačinku na ní opečeme z obou stran do zlatova a můžeme podávat.

Výborná je jen tak nebo s pálivou omáčkou Doubanjiang.

Booking.com

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře