Co je to rýžové víno Shaoxing a jak ho používat na vaření?

Vino Shaoxing


Už jste nad tím určitě někdy přemýšleli, proč masové pokrmy z čínské restaurace chutnají voňavě a doma to nemůžete napodobit. Pro dosažení této autentické chuti je jeden trik, a to 14% rýžové víno na vaření Shaoxing.

Čínské víno na vaření Shaoxing (čínsky: shàoxīng jiǔ 绍兴酒) nebo někdy také pod názvem víno Hua Tiao chiew (čínsky: huādiāo jiǔ, 花雕酒) , je druh čínského rýžového vína, které pochází z oblasti Shaoxing, města v čínské provincii Zhejiang, které je známé výrobou rýžového vína. Je to klíčová složka v mnoha čínských pokrmech. Podobné víno na vaření se používá také v Japonsku nebo na Taiwanu.

Jak a z čeho se vyrábí Shaoxingské víno?

Výrobní proces zahrnuje kvašení rýže, vody a malého množství pšenice. Pokud trpíte na nesnášenlivostí lepku, pak si konzumaci musíte zvážit nebo zkonzultovat se svým lékařem.

Jak chutná Shaoxingské víno?

Shaoxingské víno má tmavě jantarovou barvu, s jemně sladkou vůní.

Jak použít Shaoxingské víno v kuchyni?

Používáme ho při marinování masa a mořských plodů, při dušení a restování.

Recepty s vínem Shaoxing

Související články

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny komentáře