Už jste nad tím určitě někdy přemýšleli, proč masové pokrmy z čínské restaurace chutnají voňavě a doma to nemůžete napodobit. Pro dosažení této autentické chuti je jeden trik, a to 14% rýžové víno na vaření Shaoxing.
Čínské víno na vaření Shaoxing (čínsky: shàoxīng jiǔ 绍兴酒) nebo někdy také pod názvem víno Hua Tiao chiew (čínsky: huādiāo jiǔ, 花雕酒) , je druh čínského rýžového vína, které pochází z oblasti Shaoxing, města v čínské provincii Zhejiang, které je známé výrobou rýžového vína. Je to klíčová složka v mnoha čínských pokrmech. Podobné víno na vaření se používá také v Japonsku nebo na Taiwanu.
Jak a z čeho se vyrábí Shaoxingské víno?
Výrobní proces zahrnuje kvašení rýže, vody a malého množství pšenice. Pokud trpíte na nesnášenlivostí lepku, pak si konzumaci musíte zvážit nebo zkonzultovat se svým lékařem.
Jak chutná Shaoxingské víno?
Shaoxingské víno má tmavě jantarovou barvu, s jemně sladkou vůní.
Jak použít Shaoxingské víno v kuchyni?
Používáme ho při marinování masa a mořských plodů, při dušení a restování.
Dal jsem dohromady seznam mých hodně oblíbených ingrediencí na vaření, které můžete koupit v Sapě. Bez kari past bych si vaření dnes už jen hodně těžko dokázal představit. Pokud někdo váhá, co v Sapě koupit, snad mu to pomůže.
https://www.jidlonacestach.cz/co-si-koupit-v-sape-potraviny/